Спарување на вино и 5 вида на крем супи и чорби

Првично објавено на: https://sezavino.mk/спарување-на-виното-и-5-вида-на-крем-суп/

Навистина е предизвик за успешно да се искомбинираат виното и супите. Зошто е тоа така? Затоа што станува збор за текстура и интегритет; супите се течни, и како такви, тешко може да се замисли нивно спарување со друга течност. Како и да е, имајте на ум дека не постојат цврсти правила за спарување на вино со супите, чорби и слично; само што некои вина можат да ја подобрат чинијата со супа многу подобро за разлика од други. Ова се мои предлози, затоа експериментирајте, пробувајте и уживајте.
На крајот сè се сведува на различни критериуми за вкус.

  • ![](upload://ru0k5JfsOK9Nxin7SvYr9EnEp2v.png)
  • ![](upload://cGsBqSJBNSjopaTr5S37pHRRF5I.png)
  • ![](upload://nZm0wWeYtP0TcJoAmT0OXGzPuik.png)
  • ![](upload://alGBHh2AzX3e1l9UiY2jbw04Kyp.png)
  • ![](upload://lqrV1wajleANo9TxHZYMpk7k53Y.png)

Ако сте отворени за ново искуство за дознавање различни вкусови и комбинации на храна и вино, ви препорачувам да си резирвирате место на ВЕБИНАРОТ;
ТЕМА: Впарување Храна и Вино.