Блог дискусии


Topic Replies Activity
Ладната стабилизација е нешто повеќе од тоа дали да се искористат студените зимски температури 1 February 21, 2020
Кои се разликите во производство помеѓу белите и црвените вина 1 March 20, 2020
Застаната ферментација - причини и мерки 1 May 24, 2020
Развојни фази на виновата лоза 1 January 31, 2020
Најскапата сорта на грозје Ruby Roman во светот вреднa 10.000 долари за 1 грозд 1 March 22, 2020
Одредување на технолошката зрелост на грозјето 1 January 31, 2020
Одредување на физиолошка зрелост на грозјето 1 January 31, 2020
Најважниот момент на виновата лоза и негова детерминациja 1 January 31, 2020
Што е доцна берба и зошто е важна? 1 January 31, 2020
Како годините влијаат на лозата? 1 January 31, 2020
Причина зошто да пробате ФИАНО... Мало грозје кое раскажува прекрасна приказна 1 January 31, 2020
Заштитете го грозјето од нападот на птиците на овој начин [1] 1 March 22, 2020
Црвени вински сорти 1 May 29, 2020
Бели вински сорти 1 May 29, 2020
Како се прави шампањот? 1 May 15, 2020
Средства кои се користат за бистрење на виното 1 January 31, 2020
Корисни трикови што треба да ги знае секој љубител на вино 1 January 31, 2020
Маркетинг трендови кои ги користат винариите ширум светот 1 January 31, 2020
Одредување на содржината на шеќерот во ширата со Екслов широмер 1 January 31, 2020
Одредување рН вредноста на виното и ширата со пехаметар 1 January 31, 2020
Како да дознаете какво вино купувате, а да не ја предизвикате наивноста? 1 January 31, 2020
Причини и услови за формирање на лабораторија во винариите 1 January 31, 2020
Што е рефрактометар, како и за што се користи 1 January 31, 2020
Производство на ракија од вишна - вишновка 1 January 31, 2020
Ракија од кајсии и праски 1 January 31, 2020
Плута дефект на виното 1 January 31, 2020
Методи за детерминирање на берба на грозје 1 January 31, 2020
Време на созревање на виновата лоза 1 January 31, 2020
Провртувањето на чашата е корисно додека дегустираме вино 1 January 31, 2020
Подобрете ги вештините за дегустирање на вино со помош на овие 3 чекори 1 January 31, 2020